De ce un corector texte poate sa faca o adevarata cariera in lumea freelancerilor

Joburile freelancer au inceput sa ia un avant din ce in ce mai mare in intreaga lume (site-ul www.joburiladomiciliu.com prezinta o lista de joburi freelancer). Chiar si in Romania exista peste 20 000 de oameni care isi castiga existenta facand diverse activitati in regim propriu, fara sa fie constransi de nimeni si de nimic si impunandu-si propriile reguli. Daca activitatile precum content writer, designer web sau programator, sunt foarte vanate si foarte cunoscute la nivel mondial, activitatile precum cea de corector texte, sunt destul de putin dezvoltate, cu toate ca aduc numeroase beneficii, atat celor carora li se furnizeaza servicii, cat si celor care furnizeaza servicii.

Cand este nevoie de un corector texte?

Numarul site-urilor din lume a crescut extrem de mult. Orice persoana si orice firma care are o activitate pe care vrea sa o faca cunoscuta sau care isi doreste sa vanda un produs sau un serviciu, are si un site web.
Din pacate insa, chiar daca informatiile de pe site-uri sunt corecte, in cele mai multe cazuri, sansele ca acestea sa fie transmise intr-un mod gramatical gresit, sunt destul de mari. Limba romana nu este o limba cu o gramatica usoara, ceea ce duce la foarte multe erori, mai mult sau mai putin evidente.
Aici intervine un corector de texte. O astfel de persoana isi pune la dispozitie cunostintele gramaticale si corecteaza toate textele de pe un site, pentru ca acessta sa poata oferii atat informatii corecte cat si informatii bine scrise.
Pentru o firma care primeste un astfel de serviciu, avantajul este, fara doar si poate, faptul ca poate obtine increderea persoanelor care chiar stiu sa scrie.

Cine devine corector de texte?

Teoretic, oricine poate sa faca o astfel de activitate. Evident, cei care sunt mai indreptatiti sa faca asta sunt absolventii unei facultati de litere sau ai unei facultati cu profil uman. Daca insa esti stapan pe modul in care scrii, poti sa fii de asemenea corector de texte.
Ai nevoie de cunostinte solide de gramatica, de o exprimare cat mai corecta si mai coerenta si de cunostinte medii de utilizare a unui computer si de vanzari.
In general, vanzarile sunt necesare in cazul in care te hotarasti sa devii corector texte in regim de freelancer.

Cum gasesti clienti pentru o astfel de activitate?

Numarul de potentiali clienti este extraordinar de mare. Practic, aproape orice site web existent in mediul online contine cel putin o greseala gramaticala pe care o poti exploata si pe care o poti corecta. Ai de ales intre contactul direct al posesorilor de site-uri sau apelarea la site-uri de anunturi, la site-uri dedicate freelancerilor sau la forumuri de specialitate, unde gasesti oameni ce pot fi interesati de tot ceea ce oferi.
Meseria de corector texte este fara doar si poate o meserie de viitor, care poate sa aduca atat avantaje financiare serioase, cat si avantaje profesionale. In plus, faptul ca inca nu exista o concurenta serioasa in acest domeniu, te poate incuraja sa te apuci de o astfel de activitate cat de curand posibil.

Comments are closed.